دانشمندان موفق به یافتن راهی جدید برای مبارزه با سلولهای بنیادی سرطانی شدهاند؛ در روش جدید ترکیبی از ویتامین سی و آنتیبیوتیک به بیمار تجویز میشود. این روش قادر به از بین بردن تومورها و همچنین کاهش شانس بازگشت دوباره بیماری خواهد بود. دستاورد تحقیق حاضر بر پایهی مطالعات گذشتهی همین تیم تحقیقاتی در دانشگاه سالفورد بریتانیا است. در مطالعهی قبلی تاثیر ویتامین سی بر کشتن سلولهای بنیادی سرطانی به وسیلهی توقف میتوکندری در فعالیتهای سلولی مورد آزمایش قرار گرفت.
در روش جدید محققین ویتامین C را با مقداری از داکسیسایکلین ترکیب کردند؛ ترکیب ساخته شده در تستهای آزمایشگاهی تا ۱۰۰ برابر در مبارزه با سلولهای بنیادی سرطانی در مقایسه با دیگر داروهای ضدسرطانی موفقتر ظاهر شده است. در مرحلهی اول آنتیبیوتیک راه تبادل انرژی را در سلولهای سرطانی میگیرد و این سلولها برای بقا تنها محتاج به گلوکوز میشوند. در نتیجه سوخت و ساز سلولی به سختی صورت میگیرد و این حالت برای از بین بردن تعدادی از سلولهای سرطانی کافی است. با این حال این مرحله به تنهایی نمیتواند تمامی سلولها را از پای دربیاورد؛ به طور طبیعی سلولها خود را با شرایط جدید وفق میدهند، به دنبال منابع تغذیهای جایگزین شده و در نهایت نسبت به دارو مقاوم میشوند.
در مرحلهی دوم، ویتامین سی نقش خود را ایفا میکند. این ویتامین با گرفتن منابع گلوکوز از سلولها، سوختوساز آنها را مختل میکند. فدریکا سوتگیا، از اعضای تیم تحقیقاتی بیان میکند:
در مرحلهی دوم ویتامین سی نقش بازدارنده را برای گلیکولیز بازی میکند. گلیکولیز یا قندکافت مجموعه ای از واکنشها است که منبع تامین سوخت برای میتوکندری به حساب میآید.
خوشبختانه داکسیسایکلین جزو آنتیبیوتیکهای کمخطر و ویتامین سی دارای منشایی طبیعی است، در نتیجه فرآیند درمان کمترین عوارض جانبی را در پر خواهد داشت. با تمام این تفاسیر روش جدید تستهای آزمایشگاهی را پشت سرمیگذارد و باید برای تایید اثربخشی نهایی روش منتظر تستهای حیوانی و بالینی ماند. بنابراین لطفا با خواندن این خبر تصمیم به خوددرمانی نگیرید.
این روش مراحل توسعهی خود را طی میکند و میتواند آيندهی درمان بیماریهای سرطانی را تغییر دهد. سلولهای بنیادی سرطانی نقش مهمی در بزرگشدن تومورها، بازگشت دوبارهی بیماری و حتی مقاومت بیماری در برابر درمانهای رایج دارند.
ویژگی اصلی سلولهای بنیادی توانایی آنها در تبدیل شدن به سلولهای دیگر است که در بازسازی و ترمیم بافتهای آسیب دیده موثر واقع میشوند. همین ویژگیها برای سلولهای بنیادی سرطانی هم میتوان در نظر گرفت که در ایجاد و بازسازی تومورهای سرطانی ایفاگر نقش مهمی هستند. بنابراین حمله با این سلولها، حمله به مرکز فرماندهی سرطان به حساب میآید.
مرحلهی دوم تحقیق شامل شروع آزمایش در بدن حیوانات و آزمایشات بالینی روی بدن انسانها میشود. میشل لیسانتی، عضو دیگر تیم تحقیقاتی میگوید:
تحقیقات ما نشان میدهند که ترکیب ویتامین سی با دیگر داروهای غیرسمی در مبارزه با سرطان بسیار موثر هستند. این نتایج پشتوانهی قوی برای شروع آزمایشات بالینی و توسعهی روشهای درمانی موثرتر برای مبارزه با سرطان و جلوگیری از متاستاز (گسترش سلولهای سرطانی) به حساب میآیند.
نتایج این پژوهش علمی در نشریهی Oncotarget به چاپ رسیده است.مقایسه پلی استیشن 3 پرو با ایکس باکس وان ایکس