در حالی که بسیاری از افراد در مورد دوام پوشش آلکانترای کیبورد سرفیس لپتاپ در طولانیمدت دچار تردید هستند؛ اما سوال اصلی برای برخی دیگر، نبود پورت USB-C در این لپتاپ است. در طول سالهای اخیر، پورت USB-C موجود روی دستگاههای گوناگون، واکنشهای مختلفی را با خود به همراه داشته است. برخی از امکان شارژ دستگاههایشان تنها با یک شارژر بهموجب این پورت خشنود هستند؛ اما برخی دیگر از سروکار داشتن با دانگلهای گوناگون رضایت ندارند.
با این حال بهنظر میرسد که باید وجود پورت USB نوع C در هر لپتاپ آیندهنگرانهای به یک الزام بدل شود؛ بهخصوص لپتاپی که قرار است برای چند سال همراه شما باشد. USB-C پورت بینقصی نیست؛ اما قابلیتها و ویژگیهای این پورت اپل را به استفاده از آن در لپتاپهای جدید مکبوک پرو ترغیب کرده؛ اما چرا مایکروسافت چنین تصمیمی نگرفته است؟
پیت کایریاکو، مدیر کل واحد مهندسی سرفیس، دلیل این موضوع را، مناسب نبودن پورت USB-C برای مایکروسافت میداند. او معتقد است دردسرها و سردرگمیهایی که این پورت برای کاربران به همراه دارد، مایکروسافت را به استفاده از پورتهای مرسومتر USB-A و Mini DisplayPort وادار کرده است. کایریاکو پورت Surface Connect مایکروسافت را راهکار بهتری برای تامین انرژی و اتصال داک میداند، وی میگوید:
اینطور نیست که ما از پورت USB-C و مزایای آن آگاه نباشیم؛ اما پورت مغناطیسی Surface Connect عملکرد بسیار خوبی دارد. به موجب این پورت، میتوان داکی را در اختیار داشت که چهار پورت مطمئن USB، یک پورت اترنت گیگابیت، پورت پاور و در نهایت دو پورت نمایشگر اکسترنال را در اختیار کاربر قرار میدهد.
در اینجا تاکید روی واژهی مطمئن است. مایکروسافت نمیتواند از عملکرد مناسب هابهای USB-C مورد استفادهی کاربران، اطمینان حاصل کند؛ چرا که در اکثر مواقع این هابها عملکرد مناسبی ندارند. کایریاکو معتقد است این راهکار "end-to-end" که مایکروسافت روی آن کنترل و نظارت دارد، قابل اطمینانتر از USB-C است و منجر به سردرگمی کاربران نمیشود. البته از این مسئله هم نمیتوان غافل شد که پورتها و داکهای انحصاری سود بیشتری را نیز عاید مایکروسافت خواهند کرد. مایکروسافت از سال ۲۰۱۴ داکها و رابطهای Surface Connect ارائه میدهد و احتمالا کماکان میخواهد این روند را ادامه دهد.
کایریاکو به بسیاری از مشکلاتی نیز اشاره کرده است که کاربران حین استفاده از USB-C با آنها مواجه شدهاند. وی میگوید:
تمام کابلهای USB-C ظاهر یکسانی دارند؛ اما عملکرد آنها تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد بنابراین حتی افراد آشنا با فناوری نیز ممکن است دچار سردرگمی شوند. برخی از کابلها با جریان ۳ یا ۵ آمپر سازگار هستند، برخی تاندربولت هستند و برخی فاقد این ویژگی هستند.
اما مشکل دیگر از دید کایریاکو، احتمال استفادهی کاربران از یک شارژر USB-C با توان کمتر برای شارژ سرفیس لپتاپ است. او میگوید:
چنانچه چنین اتفاقی برای کاربران رخ دهد و شارژ باتری لپتاپ به اتمام برسد، آنها شارژر را دلیل این اتفاق نخواهند دانست و ما را متهم خواهند کرد. در این شرایط برند ما به خطر خواهد افتاد.
بهطور حتم اپل بزرگترین تولیدکنندهی لپتاپ است که بهطور کامل پورتهای قدیمی را با USB-C جایگزین کرده است و در مکبوک پرو هر پورت USB-C، همانند کابلهای این نوع از پورتها، قابلیتهای متفاوتی دارد. برخی از این محدودیتها قابل انتظار هستند؛ اما هنوز هم کاربران تصور میکنند چنانچه سوکت کابلی در یک پورت جا شود، باید کار کند؛ در حالی که در خصوص USB-C چنین نیست.
مایکروسافت تصمیم گرفته است تا به جای وادار کردن کاربران به استفاده از USB-C و آموزش ساز و کار این پورت به کاربران و سازگاری کل اکوسیستم با آن، فعلا کل این مسئله را کنار بگذارد. کایریاکو میگوید:
تصور میکنم زمان زیادی تا همهگیر شدن پورت USB-C باقی مانده است.
کایریاکو در مورد وجود تنها یک پورت USB در سرفیس لپتاپ میگوید:
بهنظر میرسد که سرفیس لپتاپ نیز نمیتواند شما را بهطور کامل از سروکار داشتن با دانگلهای مختلف رها کند.۶ استراتژی برای جلب رضایت مشتریهای یک برند